DanSponsor

DanSponsor

Om bloggen

Støtter du et fadderbarn i den tredje verden? Eller tænker du på at få et sponsorbarn? Mit mål med bloggen er, at dele mine oplevelser og viden med kommende, nye samt erfarne faddere og sponsorer. Her uddeles tanker, erfaringer og gode råd, omkring det at have et sponsorbarn samt mine egne erfaringer med de forskellige hjælpeorganisationer m.v. Måske får du lyst til at hjælpe et barn eller en familie til en bedre fremtid.

Grav en brønd i Afrika

Links til organisationerPosted by Birgitte Hedahl Køster Sat, November 10, 2012 10:21:12
At hjælpe bedst muligt er nogle gange mere kompliceret end man kunne ønske sig. Problematikker og udfordringer føles nogle gange som et isbjerg, hvor det kun er en lille del, der kan ses ved første øjekast. Først ved nærmere undersøgelse begynder man at ane lidt af det kæmpe bjerg, der er skjult under vandet. Sådan er det også med min sponsorering af hygiejnebind.

Det er ikke nok, at donere hygiejnebind. Det kræver også

- undervisning i brug af bindene (så pigerne bliver klar over, at det er vaskbare bind og ikke engangs-bind)

- undervisning i pupertet og menstruation

- mulighed for at skifte bind på skolen (baderum)

- mulighed for at vaske hænder m.v. (vandforsyning)

etc.

Det er lykkedes at finde en moden kvinde på skolen, der meget gerne vil undervise pigerne og jeg arbejder på at skaffe undervisningsmateriale. Det er også muligt at bygge baderum på skolen, da der er fint plads. Jeg undersøger i øjeblikket, hvad det vil koste, men ved fra tidligere byggeprojekter, at det er overkommeligt i pris. Den store ukendte faktor er i øjeblikket, hvordan der skaffes rent vand til skolen. I øjeblikket ser skolens vandforsyning sådan ud:

I tørkeperioder er der ikke så meget vand og i regntiden bliver vandet meget mudret.

Sådan her får man vand:

Jeg ville så gerne, at skolen fik rent vand. Derfor er jeg i gang med at undersøge, hvordan man kan skaffe mere (og renere) vand. Der findes heldigvis organisationer, der arbejder med det og her er informationer at hente:

http://thewaterproject.org/digging-wells-in-africa-and-india-how-it-works.asp

Hvis jeg ikke allerede havde en skole at støtte, så kunne jeg godt finde på at donere penge til dette projekt.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.