DanSponsor

DanSponsor

Om bloggen

Støtter du et fadderbarn i den tredje verden? Eller tænker du på at få et sponsorbarn? Mit mål med bloggen er, at dele mine oplevelser og viden med kommende, nye samt erfarne faddere og sponsorer. Her uddeles tanker, erfaringer og gode råd, omkring det at have et sponsorbarn samt mine egne erfaringer med de forskellige hjælpeorganisationer m.v. Måske får du lyst til at hjælpe et barn eller en familie til en bedre fremtid.

Hvor og hvordan fandt du en hjælpeorganisation?

Diverse andetPosted by Birgitte Hedahl Køster Sun, October 07, 2012 11:14:04

De fleste kender vist reklamerne fra 'bornefonden' gennem TV.

Da jeg første gang fik tanken om at sponsere et barn, var det efter at se en brochure på posthuset. Jeg tror, at brochuren var fra 'Plan' - men jeg er ikke sikker.

Da jeg ikke kendte nogle sponsorer og derfor kun havde billeder i hovedet fra TV- overskrifter om svindel m.v. i nogle organisationer, var det ret vanskeligt at vide, hvor jeg skulle henvende mig. Så jeg googlede simpelthen på ordet 'sponsorbarn' og læste på nogle af de store organisationers hjemmeside.

Efterhånden fandt jeg også nogle af de mindre organisationer - men hvor kunne man se både godt og skidt om de forskellige organisationer? Jeg savnede virkelig et uvildigt sted, hvor man kunne spørge om andres erfaringer.

Til slut fandt jeg en organisation, som jeg fulgte 6-7 måneder på internettet - inden jeg besluttede mig. Denne organisation havde i mine øjne alt, hvad jeg kunne ønske mig: Mulighed for at sende gaver/pakker, god kommunikation til børnene gennem brevveksling, mulighed for at støtte gennem en onlineshop og mulighed for at modtage skolerapporter og fotos af børnene. Man kunne ovenikøbet selv vælge lige præcis det barn, som man ønskede at sponsere - udfra fotos og en lille beskrivelse af barnet. Hjemmesiden havde desuden et forum, hvor man kunne få råd og vejledning - både fra sponsorer - men også fra organisationen. Og så var det en dansk organisation. Det var fantastisk, når man var helt ny fadder, der ikke anede noget som helst! Jeg var dengang ikke så opmærksom på organisationens vedtægter - herunder organisationens målsætning m.v. Idag ville jeg være mere kritisk og vælge organisationer, der har til formål at yde hjælp til selvhjælp, at have til formål at gøre barnet/familien/området uafhængig af sponsorstøtte på et eller andet tidspunkt - og mange mange andre ting.

Men kort og godt: Jeg fandt organisationen via internettet!

Hvis jeg dengang havde haft kendskab til en uvildig gruppe af sponsorer, hvor jeg kunne spørge, så havde jeg måske ikke valgt den pågældende organisation. (Jeg måtte efterfølgende opsige samtlige 6 sponsorbørn i den organisation). Jeg er derfor meget ked af, at der ikke findes flere seriøse og uvildige grupper for sponsorer på internettet, så alle kan læse og forhøre sig inden de vælger organisation og sponsorbørn.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Birgitte Hedahl Køster Fri, April 10, 2015 20:22:22

Hej Janni.
Tillykke med dine første sponsorbørn. Jeg håber, at det bliver et godt og langt sponsorat. Der er en gruppe på facebook, 'Fadderbørn', det er den eneste gruppe, som jeg lige kender til p.t. Der er ikke så mange medlemmer, men der er nogle meget erfarne faddere iblandt og der plejer at være hjælp at hente, hvis man har spørgsmål. Samtidig giver gruppen mulighed for at dele sin glæde over sine sponsorbørn med andre sponsorer.
Tak fordi du kiggede forbi min blog.
mange hilsner
Birgitte

Posted by Janni Wed, April 08, 2015 23:33:04

Hej Birgitte Tak for en super inspirerende blog, jeg er imponeret over dit store arbejde for børnene i Afrika. Vi har netop fået vores første sponsorbørn - 1 gennem en stor og velkendt organisation og 1 gennem en mindre og jeg har ligesom dig manglet et forum, en gruppe eller lignende for folk med sponsorbørn, hvor jeg kunne have søgt hjælp og vejledning inden... Har du kendskab til nogen? Jeg ved endnu ikke om vi har valgt de rette til at formidle vores hjælp, men jeg håber at det er tilfældet. Vi lærer og bliver klogere undervejs.